Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в изключително любопитен мач от 8-я

...
Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в изключително любопитен мач от 8-я
Коментари Харесай

Арсенал постигна късен успех над Ман Сити, спорни съдийски решения белязаха мача

Арсенал победи Манчестър Сити с  1:0   в извънредно любопитен мач от 8-я кръг на Висшата лига. 

В 5-а минута Манчестър Сити можеше да открие резултата, откакто топката бе изчистена от футболист на Арсенал от самата голлинията след удар на Гвардиол, а по-късно Халанд отклони с глава към Нейтън Аке, който стреля от чиста позиция, само че не съумя да уцели вратата.

В 17-а минута се стигна до голяма неточност на Рая, който се забави прекомерно доста, а Фил Фодън пресира до последно, като топката се отби от крайници му, само че по шанс не влетя във вратата и напусна очертанията на терена.

Футболистът на Манчестър Сити Матео Ковачич извърши доста жестоко нарушаване в средата на първата част против Мартин Йодегор от Арсенал, откакто играчът на " артилеристите " бе отиграл топката, а кракът на хърватския полузащитник удари неприятно противниковия играч. Съдията реши, че това не е пряк червен картон и сподели единствено жълт картон на Матео Ковачич.

В края на първото полувреме сред Арсенал и Манчестър Сити се стигна до нова дискусионна обстановка, която може да провокира същински скандал. След като Матео Ковачич получи жълт картон за доста жестоко нарушаване против Мартин Йодегор, малко по-късно той направи сходен просрочен шпагат против различен футболист на Арсенал, само че втори жълт картон не му бе показан.

Главният съдия Майкъл Оливър даде нарушаване, само че неизвестно за какво Ковачич не бе изпъден. Ситуацията припомня доста с изгонването на Диого Жота от Ливърпул в дуела против Тотнъм и сигурно ще провокира доста полемики.

Габриел Мартинели се появи на почивката и незабавно се отрази неговата поява като получи добра топка на левия фланг и не се поколеба да стреля в близкия ъгъл, само че Едерсон бе добре позициониран и съумя да улови безпроблемно.

В 86-а минута се стигна до попадение! Кай Хаверц подаде топката на Габриел Мартинели и той стреля от границата на наказателното поле, като кълбото рикошира в Нейтън Аке и това подлъга Едерсон, който нямаше по какъв начин да реагира - 1:0 за Арсенал.

Стартови сформира:

Арсенал:  22. Давид Рая, 35. Олександър Зинченко, 6. Габриел, 2. Уилям Салиба, 4. Бен Уайт, 41. Деклан Райс, 20. Жоржиньо, 8. Мартин Йодегор, 19. Леандро Тросар, 14. Еди Нкетиа, 9. Габриел Жезус

Манчестър Сити:  31. Едерсон, 24. Йошко Гвардиол, 6. Нейтън Аке, 3. Рубен Диаш, 2. Кайл Уокър, 8. Матео Ковачич, 82. Рико Люис, 47. Фил Фодън, 20. Бернардо Силва, 19. Хулиан Алварес, 9. Ерлинг Халанд
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР